CATALANSALMON: 18 anys 7 mesos i 28 dies (6815 dies) posant en contacte catalans arreu del món
Login Passwd HAS PERDUT EL TEU PASSWORD? REGISTRA'T
Tauler/Pissarra
Només els usuaris registrats poden afegir continguts. Clica Aqui per registrar-te de franc
11-02-2024-Dimiteix la presidenta d'Hongria enmig d'un escàndol per l'indult en un cas de pederàstia | 06-10-2023-Hongria i Polònia bloquegen l'acord migratori a la cimera de la UE a Granada | 17-01-2023-Vox i el mirall d'Hongria: l'estratègia de l'extrema dreta contra el dret a l'avortament | 10-12-2022-Bruselas insiste en bloquear 7.500 millones a Hungría por su deriva autoritaria pese a las dudas de Italia, Francia y Alemania | 05-12-2022-El ‘palacio’ de la familia Orbán se erige como símbolo de la corrupción en Hungría | 01-12-2022-Bruselas exige congelar fondos europeos a Hungri­a por las violaciones del Estado de derecho | 19-09-2022-Brussel·les proposa un càstig inèdit: congelar 7.500 milions d'euros de fons europeus a Hongria | 19-09-2022-Brussel·les proposa congelar 7.500 milions a Hongria per violar l'estat de dret | 16-09-2022-El Parlamento Europeo concluye que Hungría ya no puede considerarse una democracia plena | 16-09-2022-La UE estrecha el cerco al Gobierno ultra de Hungría y se prepara para bloquearle las ayudas |
 TOTES ANUNCIS PIS HABITACIONS FEINA IDIOMA ACADEMIES COMPRA VENDA NOTICIES TURISME  
Paginació: 12345
Hongria, el país on el rebuig a l?immigrant dona vots
2019-05-13 (1/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Tots els partits de l?eix ideològic, des de la ultradreta fins a l?esquerra, s?apropien del discurs xenòfob

https://www.ara.cat/internacional/Hongri a-pais-rebuig-immigrant-dona_0_223297671 3.html

Una parella d’agents de policia d’Ásotthalom, localitat hongaresa fronterera amb Sèrbia, cavalquen pel bosc a la caça d’immigrants. Mentrestant, l’alcalde del municipi, l’ultradretà Lászlo Toroczkai, recorre a peu, amb aire desafiant, la tanca de 4 metres d’altura que separa els dos països, i adverteix: “Si ets un migrant il·legal que vol arribar a Alemanya, el camí més curt des de Sèrbia és a través de Croàcia i d’Eslovènia. Hongria és una mala elecció. Ásotthalom, la pitjor”. Aquesta escena forma part del vídeo de 2 minuts penjat a YouTube amb què el líder local alerta els migrants que pretenen entrar a Hongria pel seu municipi de les conseqüències nefastes de la seva decisió.

Lászlo Toroczkai lidera la formació política Mi Hazánk (Casa Nostra, en hongarès), un partit ultra, xenòfob i homòfob que el 2015 va sortir reforçat de la crisi migratòria quan es va erigir com el gran salvador d’Hongria de la “invasió” d’immigrants procedents de la ruta dels Balcans. La construcció de la tanca de 175 quilòmetres al llarg de la frontera amb Sèrbia i Croàcia ha generat una caiguda dràstica de les peticions d’asil, fins al punt que actualment a Hongria no hi ha immigrants. La seva presència és absolutament residual. I, malgrat això, la xenofòbia està instal·lada a cada racó de la societat, alimentada per uns partits polítics que en treuen un rèdit que sembla no tenir fons.

A Hongria no hi ha res que doni tants vots com el rebuig als immigrants. Un discurs del qual s’han apropiat tots els partits de l’eix ideològic, des de la dreta més ultra, encapçalada per Fidesz -el partit del primer ministre, Viktor Orbán-, fins a Jobbik, el principal partit de l’oposició, d’arrels neonazis, passant per l’esquerra, fragmentada i afeblida, incapaç d’allunyar-se de la narrativa antiimmigració per l’alt cost a les urnes que li suposaria aquest gir.

A Hongria el rebuig als estrangers va lligat amb la preocupació pels baixos índexs de natalitat. Però si a Espanya el PP va proposar, abans de desdir-se’n, ajornar l’expulsió de les dones immigrants embarassades si donaven els seus fills en adopció, com a mesura per potenciar la natalitat, el govern de Budapest rebutja frontalment revertir la baixa demografia amb nadons estrangers.

Des de l’any passat, el ministeri de Família i Joventut fa arribar per correu als ciutadans l’anomenada Consulta Nacional sobre la Família, una enquesta en què els pregunta com prefereixen combatre la baixa natalitat, si “amb més ajudes a les parelles joves hongareses o amb més immigrants”. La titular del ministeri, Katlin Nóvak, defensa la pregunta binària, radicalment xenòfoba: “Una societat multicultural no ha de ser un fenomen positiu per defecte. Molts països europeus han perdut la seva identitat a causa de la multiculturalitat i ja no poden expressar lliurement la seva fe cristiana. No volem societats paral·leles dins d’Hongria i no volem imposicions de la Unió Europea. Ens hem de defensar de la invasió migratòria”, declara a l’ARA en una entrevista al seu despatx oficial a Budapest.

La ministra conservadora defensa la Bíblia com un mandat inalterable que també regeix la definició de la família. “Una unió entre un home i una dona o bé només un sol progenitor amb nens. El que no és una família són dos homes o dues dones, amb fills o sense”. La Constitució hongaresa prohibeix a les parelles homosexuals casar-se, adoptar un fill o sotmetre’s a un tractament de reproducció assistida.

I si els immigrants són l’obsessió més vulnerable del govern d’Orbán, el magnat multimilionari George Soros és la més poderosa. Soros, d’origen hongarès però nacionalitzat nord-americà, s’ha convertit en el gran enemic del primer ministre hongarès, que l’acusa de voler omplir Hongria d’immigrants. Soros, a través de l’Open Society Foundation (OSF), canalitza milions de dòlars a ONGs arreu del món, també a Hongria, moltes de les quals dedicades a ajudar els migrants amb les peticions d’asil. L’obsessió amb Soros va arribar al clímax l’any passat, quan el Parlament va aprovar la llei Stop Soros dirigida a criminalitzar individus o organitzacions dedicades a ajudar els immigrants il·legals. La llei ofega les ONG deixant-les sense fons i limita la capacitat operativa de l’OSF al país.

Però, malgrat que Fidez governa Hongria amb una àmplia majoria de dos terços del Parlament, l’afany de poder i control del seu president no s’atura. Recentment Orbán ha creat l’imperi mediàtic més gran de tot Europa, la Fundació de la Premsa i els Mitjans de l’Europa Central, sota la qual operen 476 mitjans de comunicació d’ideologia conservadora i de dretes. Aquest conglomerat mediàtic monocolor porta a qüestionar-se “si Hongria ha deixat de ser una democràcia per esdevenir una autocràcia”, assenyalen des del think tank hongarès Policy Solutions. Les eleccions europees d’aquest mes seran una nova prova per a Orbán, que ha engegat la campanya defensant una “Europa cristiana i sense immigrants, el virus del terrorisme”.
Orbán contra Brussel·les: 'No necessitem números, necessitem nens hongaresos'
2019-02-11 (2/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El primer ministre hongarès comença la campanya per les europees carregant contra la política migratòria de la UE i defensant els cristians d'Europa

https://www.ccma.cat/324/orban-contra-br usselles-no-necessitem-numeros-necessite m-nens-hongaresos/noticia/2903191/
Més de 10.000 hongaresos surten al carrer contra les polítiques d'Orbán
2018-12-17 (3/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

https://www.ccma.cat/324/10-000-hongares os-surten-al-carrer-contra-les-politique s-dorban/noticia/2893251/

Més de 10.000 persones -fins a 15.000 segons algunes fonts- han sortit al carrer aquest diumenge a Budapest per mostrar el seu rebuig a la controvertida reforma laboral aprovada aquesta setmana pel govern hongarès. La protesta l'han convocada l'oposició i els sindicats.

Anomenada popularment "llei de l'esclavatge", eleva el nombre d'hores extres anuals autoritzades de 250 a 400 i permet pagar-les amb 36 mesos de retard. També que els empresaris puguin obligar els seus empleats a treballar sis dies a la setmana.

Ha estat el quart dia de protestes, que també es fan contra les polítiques del primer ministre nacionalista conservador Viktor Orbán, que governa amb majoria absoluta des de 2010. Molts manifestants portaven alguna peça de roba de color blanc per mostrar el seu caràcter pacífic.
Hongria castiga amb presó que els indigents dormin al carrer
2018-10-16 (4/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

Hi ha uns 20.000 sensesostre, i només unes 12.000 places als albergs

https://www.ara.cat/internacional/Hongri a-castiga-indigents-dormin-carrer_0_2107 589293.html
El Parlament Europeu activa l'article 7 contra Hongria per la deriva autoritària
2018-09-13 (5/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

L'Eurocambra ha aprovat demanar al Consell Europeu que actuï contra el govern de Viktor Orbán, que es podria quedar sense vot a la UE

http://www.ccma.cat/324/el-parlament-eur opeu-activa-larticle-7-contra-hongria-pe r-la-deriva-autoritaria/noticia/2874982/

El Parlament Europeu ha aprovat demanar l'obertura del procés que preveu l'article 7 del tractat de la Unió Europea per sancionar Hongria. El motiu és que considera que el govern de Viktor Orbán ha vulnerat els principis fundacionals de la UE.

L'aprovació s'ha fet amb 448 vots a favor, 197 en contra i 48 abstencions. La majoria dels eurodiputats del PP espanyol s'han abstingut, però tres han votat en contra: Gabriel Mato, Carlos Iturgaiz i Pilar Ayuso.
Orbán davant la moció de censura a la UE: 'Hongria no es rendeix al xantatge'
2018-09-12 (6/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El primer ministre d'Hongria acusa el Parlament Europeu de "calumniar-lo" amb "acusacions falses"

http://www.ccma.cat/324/orban-davant-la- mocio-de-censura-a-la-ue-hongria-no-es-r endeix-al-xantatge/noticia/2874907/

El Parlament Europeu va viure aquest dimarts una situació inèdita que pot convertir-se en històrica aquest dimecres: el govern d'Hongria va haver de defensar-se de l'acusació d'haver vulnerat els principis fundacionals de la Unió Europea.

Davant dels europarlamentaris el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, i davant la moció de censura que haurà d'afrontar aquest dimecres, va assegurar que no li fa por que la UE el sancioni:

"Hongria no es rendeix al xantatge. Hongria defensarà les seves fronteres, aturarà la immigració il·legal i defensarà els seus drets, si cal fins i tot contra vostès."

Orbán governa Hongria des del 2010 i des de llavors el seu estil autoritari i populista ha estat molt criticat des de les institucions comunitàries.

L'acusen de vulnerar la separació de poders i els principis democràtics, pressionant la justícia, els mitjans de comunicació i les organitzacions no governamentals del seu país.




La crisi dels refugiats

Les crítiques a Orbán es van fer més visibles a partir de la crisi dels refugiats, quan el seu govern va blindar les fronteres per barrar el pas al flux procedent de Turquia i Grècia.

Davant del Parlament Europeu, Orbán va assegurar que les acusacions contra ell són "falses":

"No acceptaré pas que les forces pro-immigració ens amenacin, facin un xantatge i calumniïn Hongria basant-se en acusacions falses."

Corrupció i control de la justícia

Durant la sessió, el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va assegurar que els drets fonamentals, la corrupció i el control governamental de la justícia a Hongria són molt preocupants.

Una de les intervencions més punyents va ser la de Guy Verhofstadt, del Grup Liberal:

"Siguem sincers: la incòmoda veritat és que, en les circumstàncies actuals, Hongria no hauria entrat mai a la Unió Europea."




Calen dos terços

La moció de censura que es votarà aquest dimecres és un mecanisme que no s'ha fet servir mai, i exigeix que hi votin a favor dos terços de la càmera. Si s'aprova, els líders europeus tindran la possibilitat de deixar Hongria sense vot a la UE, entre altres sancions possibles.

El Partit Popular Europeu, grup al que pertany el partit d'Orbán, ha donat llibertat de vot als seus membres. El primer ministre hongarès de moment compta amb el suport explícit de Polònia i també de la Lliga italiana.

En la pràctica, però, el més probable és que encara que s'aprovi la moció de censura no es puguin aplicar sancions, perquè Polònia les podria vetar.
Suspès el musical 'Billy Elliot' a Hongria per la campanya homòfoba d'un diari pro Orban
2018-06-23 (7/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El diari ultranacionalista ha arribat a advertir que "els joves que veiessin l'obra corrien el risc de tornar-se homosexuals"

http://www.ccma.cat/324/suspes-el-musica l-billy-elliot-a-hongria-per-la-campanya -homofoba-dun-diari-pro-orban/noticia/28 62789/
Hongria tira endavant la llei que castiga amb presó qui ajudi immigrants irregulars
2018-06-21 (8/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El Consell d'Europa havia demanat que la votació es posposés fins que es pronunciés el seu equip de juristes

http://www.ccma.cat/324/hongria-tira-end avant-la-llei-que-castiga-amb-preso-qui- ajudi-immigrants-irregulars/noticia/2862 481/
George Soros deixa Hongria per Berlín assetjat pel govern ultra d'Orbán
2018-05-16 (9/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

El govern sosté que el milionari busca desestabilitzar el país amb l'arribada de més immigrants

https://www.ara.cat/internacional/George -Soros-Hongria-Budapest-assetjat_0_20151 98635.html
Hungría, el país de la Unión Europea donde más cala la ultraderecha
2018-04-07 (10/99) - Pujat per WEBMASTER (Catalansalmon) - Comparteix

'No vemos a los musulmanes como refugiados sino como invasores', aseguraba este pasado enero Viktor Orban, el primer ministro de Hungría y presidenciable en las próximas elecciones que se celebraran...

http://www.lavanguardia.com/politica/201 80407/442263326041/hungria-el-pais-de-la -union-europea-donde-mas-cala-la-ultrade recha.html
Busquem guia per Budapest
2016-09-16 (11/99) - Pujat per Maria Mateos - Comparteix

Som un grup d'Enginyers Industrials, de Manresa (Barcelona),cada any fem un viatge de 3 dies(de Divendres a Diumenge). L'any que ve (2017) tenim previst visitar Budapest, el mes de Maig, solem ser un grup d'unes 20 persones.
Necessitaríem un/a guia de parla catalana.
Si algú em pot aportar aquest servei o sap d'algú, si us plau digueu-m'ho.

Gràcies
Visita setembre
2015-03-15 (12/99) - Pujat per Rosa Maria - Comparteix

Hola! Tinc previst anar a Gödöllo de l'1 al 5 de setembre, per participar en un esdeveniment a la universitat. Vindré de Croàcia amb les meves filles, de 13 i 16 anys, i com que jo estaré ocupada, volia saber si hi hauria algú disposat a acompanyar-les o fer-los de cangur i fer una mica de turisme. Parlen anglès limitat. Ja em direu!
busco pis
2015-02-15 (13/99) - Pujat per carles alonso - Comparteix

hola som dues families de girona i tarragona que anem a visitar budapest a final d'agost. 9 nits. Busquem un pis complert amb wifi i tv. centric. interesats. calonso@tdeaie.es. Gràcies. Carles
CouchSurfing a Budapest, recollir objecte
2014-08-21 (14/99) - Pujat per Lluís Bertran i Rafecas ( Paris ) - Comparteix

Hola,

ha estat el meu fill de CouchSurfing junt amb 3 amics mes, a Budapest aquest agost 3 nits a casa d'un jove, i tot va anar molt be fins que al marxar no va apareixa el mobil,...un Iphone 4,...
Ara contactar per internet i FB,..diu que ell té, pro que el vagui a recollir a Budapest.

Evidentment, sona a frau,...

Abans d'acusar ningu, voldría saber si algun català que viu a Budapest, podria pasar a veure i xerra amb aquest que te el telf mobil i demanar el seu retorn, en ma, o per mail postal.

Si algu está disposat a intentar-ho, estaré molt agrait, i sera compensat amb una bona birra catalana on sigui del mon, o si vol visitar-nos,....a Bcn.

Soc encare editor de la paguina de Paris.
El meu mail de contacte: lbertranr@gmail.com

Lluis Bertran
Hongarès per a castellanoparlants
2014-03-15 (15/99) - Pujat per Imma Casacuberta Puig - Comparteix

Institut Cervantes de Budapest: http://budapest.cervantes.es/es/default. shtm
vot virtual
2013-10-16 (16/99) - Pujat per salvadortaberner ( Nice ) - Comparteix

Salut
Ja podeu votar globalment
http://www.referendumcatalonia.com/
PRODUCTES GASTRONÒMICS CATALANS
2013-09-19 (17/99) - Pujat per Tasting Drops (Catalansalmon) - Comparteix

Bon dia a tots!!!

Us vull presentar la nostra botiga on-line de productes gastronòmics catalans: www.tastingdrops.com.
Es va fer pensant en tots aquells com vosaltres, que viviu lluny de Catalunya, i que podeu trobar a faltar productes com el cava, el fuet, o l'allioli.

Esperem que us agradi.

Salut!!!

Tasting Drops
Hola hola!
2012-07-03 (18/99) - Pujat per Eduard Subirana Parramon ( London ) - Comparteix

Bones,

Em dic Eduard Subirana Parramon, sóc de Casserres (prop de Berga) i actualment visc a Londres. He planejat un viatget a Budapest del 19 al 22 (després passaré per Bratislava i Viena). No hi ha pas algun català/na que vulgui compartir una estoneta (un passeig, una cervesa, etc.) amb mi? :-)
Paginació: 12345
Atenció, tot i que els anuncis del tauler son postejats per membres registrats de la web, Catalansalmon NO certifica ni comprova que siguin autèntics o actualitzats, i per tant NO es fa responsable, no fotem :)

CATALANSALMON: missió, visió, valors

Que fem a catalansalmon?
[102] http://Budapest.catalansalmon.com es una de les webs de CATALANSALMON.com -Versio: 2.1 ® 2.1 - info@catalansalmon.com
SERGI MARZABAL ©2005 ::: Avís legal / Normes d'ús  ::: 18.218.70.93 - userCountry= POLÍTICA DE COOKIES
Els continguts d´aquest site són gratuits i lliures
Si vols ajudar a desenvolupar el projecte catalansalmon, aqui pots donar la quantitat que vulguis